ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Και κάπως έτσι ξεκινάμε...


Σε λίγους μήνες θα οδηγηθούμε στις κάλπες για να επιλέξουμε τους ικανότερους να διοικήσουν τον τόπο μας.

Για κάποιους η ενασχόληση με τα κοινά είναι μικρόβιο, για άλλους συμφέρον, ανάγκη για υστεροφημία και για πολύ λιγότερους χρέος.

Ο λόγος και το έργο δείχνουν σε ποια κατηγορία ανήκει αυτός που θα διεκδικήσει την ψήφο και την εμπιστοσύνη μας, ενώ η επιλογή μας καθορίζει το προφίλ του ανθρώπου που θέλουμε να βρεθεί στο πηδάλιο, να μας εκπροσωπήσει και να κατοχυρώσει όλα όσα ονειρευόμαστε και χρειαζόμαστε.

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στον Άγιο Στέφανο του Δήμου Διονύσου και έχοντας υπηρετήσει με πάθος την τοπική αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα του τόπου μου και έχοντας σπουδές και εμπειρία που θα με βοηθήσουν να ανταπεξέλθω, παραθέτω οχτώ σκέψεις που με οδήγησαν μετά και από τη συγκινητική προτροπή πολλών δημοτών να ξανά ασχοληθώ ενεργά, με στόχο τη δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ που θα διεκδικήσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη σας:



  1. Ανατροπή… Επιβάλλεται μέσα στο γενικότερο «σκοτάδι» που έχουν βυθίσει τη χώρα, να ενισχυθεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σίγουρα στη «μετακαλλικράτη» εποχή τα κενά ρυθμίσεων και αποφάσεων είναι πολλά και ίσως αποτρεπτικά για αυτονομία και ελευθερία πρωτοβουλιών, αλλά εδώ τα «παράθυρα» θα τα ανοίξουν πιο εύκολα όσοι ελιχθούν έξυπνα με τόλμη, αποφασιστικότητα, δύναμη και διορατικότητα. Με «αέρα» ανατροπής.
  2. Νέοι άνθρωποι… Η εμπειρία των μεγαλύτερων είναι ιερή παρακαταθήκη, αλλά οι νεότεροι θα μπουν στις επάλξεις με άλλη ορμή, πείσμα και επιμονή, φρέσκες ιδέες, ρηξικέλευθες στρατηγικές και αντοχή στις δυσχέρειες.
  3. Συμμετοχή και όραμα… Χρειάζονται προσωπικότητες που να μπορούν να εμπνέουν, να αφοσιώνονται με αίσθημα χρέους και τιμής, να μεταμορφώνουν το όραμα σε έργο και να δείχνουν με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση πως πρέπει να είναι η διαδρομή, με προορισμό και στόχο την ουσιαστική δημιουργία.
  4. Ευθύνη…. Όταν τα βιώματα, οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι αξίες συνθέτουν και αποτελούν τους σωστούς «συνοδοιπόρους», τότε η πολιτική «στράτευση» επιβάλλεται με αίσθημα χρέους κι ευθύνης, γιατί τίποτα δεν πρέπει να περιμένεις να αλλάξει από τους άλλους, αλλά να είσαι εσύ αυτός που θα προσπαθήσει να το αλλάξει.
  5. Αγάπη…. Αγάπη για τον τόπο που σε διαμόρφωσε, σε γαλούχησε, σε άνδρωσε αξιακά και κοινωνικά, σε επηρέασε πνευματικά, αγάπη για το δημότη, αγάπη για ποιότητα και αισθητική.
  6. Κομματική σηψαιμία….. Απέτυχαν κόμματα και παρατάξεις σε στείρα δόγματα εγκλωβισμένα και με φανατισμένες απόψεις, ανερμάτιστα χρωματισμένα… Ο Διόνυσος πρέπει μόνο από τα «χρώματα» της φύσης να χαρακτηρίζεται και τα «χρώματα» στην πολιτική να σβήσουν για ΠΑΝΤΑ,  αφού ήταν ικανά μόνο μεσαιωνικές «συνθέσεις» σκοταδισμού να προκαλέσουν και απομάκρυνση από τα κοινά, προσωπικοτήτων που επιβάλλεται να επιστρέψουν.
  7. Πίστη… Πίστη στη δύναμη της αλήθειας, της αρετής, των υψηλών στόχων και της ακατέργαστης λογικής. Πίστη πως όλα είναι εφικτά και η υπέρβαση του φαινομενικά ανέφικτου, καταλήγει πάντα γενεσιουργός δράση.
  8. Νέα πνοή… Ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα πνοή, με την ευχή και την ελπίδα σε αυτή την προσπάθεια να σταθούν άξιοι σύμμαχοι και ικανοί, που να έχουν λόγο, άποψη, όνειρα και οράματα, χωρίς στείρα αντιπολίτευση και ανώφελο ανταγωνισμό. Νέα προσέγγιση, νέος σχεδιασμός, νέοι άνθρωποι, νέοι στόχοι, νέα στρατηγική, νέες προτάσεις, νέα διοίκηση, με νέα πνοή…
    Παναγιώτης Μπιτάκος
    Διεθνολόγος - Οικονομολόγος / Πρώην Αντιδήμαρχος