ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απαξίωση της συμμετοχής των πολιτών από την Δημοτική Αρχή

Διόνυσος, 21 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Τα κρούσματα αυταρχισμού, αλαζονείας, ειρωνείας και έπαρσης της νέας Δημοτικής Αρχής, ευτυχώς, αποκαλύφτηκαν νωρίς, πλην όμως, δυστυχώς, με αυτά θα πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον.  
Αφορμή για το δεύτερο αλαζονικό ξέσπασμα του Δημάρχου, αποτέλεσε η αιφνίδια απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει το σχεδιασμό για την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κρυονέρι, δρομολογώντας τη λύση επισκευής του παλαιού σχολείου και προκαλώντας την αναμενόμενη αντίδραση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας του Κρυονερίου, καθώς η απόφαση αυτή πάρθηκε ερήμην τους, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και συζήτηση.
Απόλυτα δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση των γονέων του Συλλόγου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου, που προσήλθαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αίτημα να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, καθώς άκουσαν με έκπληξη τον Δήμαρχο να εισηγείται αρνητικά επί του αιτήματός τους και τούτο να καταψηφίζεται από τη διοικούσα παράταξη,  με σύσσωμη την Αντιπολίτευση να ψηφίζει υπέρ της συζήτησης κι ενώ υπήρχε προγενέστερη σύμφωνη γνώμη από όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου!!!!!
Η υποτιμητική αναφορά του κυρίου Δημάρχου πως δε συνδιαλέγεται με “ομάδες πολιτών”, επικρίνοντας μάλιστα και όσους αμφισβητούν τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, έφερε στη μνήμη μας την αντίστοιχη, όχι και τόσο μακρινή, αναφορά του προς όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου - με τα οποία επίσης δε συνδιαλέγεται - αποκαλώντας τους «κάποιους».
Η Δημοτική Κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» καταδικάζει την προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη απέναντι στο Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού Κρυονερίου και τους 40 και πλέον γονείς που τον εκπροσωπούσαν.
Να είστε απολύτως βέβαιος κύριε Δήμαρχε, πως οι πρακτικές αυταρχισμού, εμπαιγμού και άρνησης διαβούλευσης με φορείς της κοινωνίας και η απαξίωση της συμμετοχής των πολιτών, όχι μόνο δε θα σταματήσουν τις διεκδικήσεις τους, αλλά θα ενεργοποιήσουν ακόμα περισσότερους πολίτες ενάντια σε κάθε ενέργεια που θα βάζει τα μικροσυμφέροντα των λίγων, πάνω από την υγεία και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και το δημόσιο συμφέρον, είτε οι πρακτικές αυτές προέρχονται από τη Δημοτική Αρχή είτε από οποιονδήποτε άλλον.


Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»



Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Twitter: @Neapnoidionisos