ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

“Το Αιωνόβιο Δάσος του Διονύσου δεν οικοδομείται…”




Διόνυσος, 27 Μαρτίου 2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο υπ αριθμ. 85 φύλλο μηνός Φεβρουαρίου της εφημερίδας “Οδός Διονύσου”, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Λυρούδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δημοσιογράφου κ. Χαζάπη, σχετική “με τη μη εφαρμογή του Ρυμοτομικού Σχεδίου στη περιοχή της Δημοτικής κοινότητας Διονύσου”, δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
“...Σήμερα έχουμε 700 στρέμματα ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας στο Διόνυσο. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνω και το χώρο του ΤΥΠΕΤ. Ε λοιπόν, δεν επιτρέπεται, μεσούσης τέτοιας κρίσεως, μια τράπεζα ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΥΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Προς το παρόν δεν έχουμε υποβάλει κάποια πρόταση προς τη Τράπεζα. Ευελπιστούμε όμως πως όλες οι προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν για την ορθολογική αξιοποίηση των περιουσιών που υπάρχουν στο Διόνυσο, θα οδηγήσουν σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο προς όφελος του τόπου…”
Με αφορμή τη διατύπωση αυτή, υπενθυμίζουμε στο κ. Λυρούδια, τη πάγια θέση όλων των κατοίκων του Διονύσου, θέση που έχει επιβεβαιωθεί στη πράξη από όλες τις αρμόδιες Αρχές και η οποία αποτελεί κορυφαία προγραμματική δέσμευση της δικής μας Παράταξης:
ότι το Αιωνόβιο Δάσος του Διονύσου και κατ επέκταση, οι δασικές περιοχές της Δημοτικής μας Κοινότητας, αποτελούν βασικό πνεύμονα, υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικά, για το Λεκανοπέδιο Αττικής ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΞ ΑΥΤΩΝ.

Ιδιαίτερα υπενθυμίζουμε ότι, μέχρι σήμερα, με συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις, οι Τοπικές Δημοτικές Αρχές, έχουν εμποδίσει την οικοδόμηση του Δάσους, με συνέπεια, να έχουν συμβάλλει, αποφασιστικά στην ακύρωση, στη πράξη, της εφαρμογή ενός ρυμοτομικού σχεδίου, αφού αυτό δεν έχει υλοποιηθεί για ενενήντα (90) χρόνια περίπου (υφίσταται από το 1928).
Συγχρόνως, διαμηνύουμε στο κ. Αντιδήμαρχο, ότι, αν πράγματι αυτά τα εννοεί και δεν πρόκειται για παρανόηση, αντί να προβαίνει σε υποδείξεις στη Τράπεζα “για την αξιοποίηση της περιουσίας της αυτής (;)”, δηλ. πρακτικά, της οικοδόμησης, έστω και μέρους του Αιωνόβιου Δάσους, θα έπρεπε, εάν ποτέ παραστεί ανάγκη να αντιμετωπισθούν σχετικές παράνομες και παράλογες αιτιάσεις της Τράπεζας, να μεριμνήσει, ώστε να αξιοποιηθούν τα κατάλληλα, για τη περίπτωση αυτή, θεσμοθετημένα εργαλεία της Πολιτείας (Τράπεζα γης κλπ.), ώστε να παραχωρηθεί όλη η έκταση, ως περιαστικό Δάσος, στο Δήμο μας. Αυτή, πράγματι, θα είναι μια σημαντική συμβολή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό στη περιοχή μας. Αυτού του τύπου τις ενέργειες θα τις στηρίξουμε. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρει, σφόδρα αντίθετους, μαζί με όλους τους Πολίτες του Διονύσου και όχι μόνον.
Αυτά για την ώρα.

Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
  

Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
Twitter: @Neapnoidionisos