ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ερωτήματα της Νέας Πνοής για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" και τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία

Διόνυσος, 11 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της 21ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου στις 10 Νοεμβρίου 2014,  η Δημοτική Σύμβουλος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο»  Κατερίνα Αυγέρη, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης, κατέθεσε στο σώμα τα παρακάτω θέματα προ ημερησίας διάταξης:



Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»
Αφορμή έδωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (8/11), όπου ανέφερε ότι πέντε δημοτικοί υπάλληλοι, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και αυτοκίνητα του Δήμου, καθάριζαν τον φράκτη και τον κήπο του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού Ηλία Υφαντή.
Ο Αντιδήμαρχος, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, δημοσιοποίησε την δική του απάντηση, σύμφωνα με την οποία, οι εργασίες των δημοτικών υπαλλήλων αφορούσαν κλάδεμα σε δένδρα που βρίσκονται κατά μήκος της οδού της οικίας του, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών της δημοτικής κοινότητας για τον ευπρεπισμό της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες έτυχε να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις εργασίες συντήρησης του κήπου της οικίας του από ιδιωτικό συνεργείο.
           Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» πιστεύει ότι μια καταγγελία είτε επώνυμη, είτε ανώνυμη, όπως η συγκεκριμένη, μέσω της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η οποία έχει βεβαίως την ευθύνη όσων δημοσιεύονται, θα πρέπει να διερευνηθεί για την αποκατάσταση της αλήθειας.  
           Η «Νέα Πνοή για το Διόνυσο» κάλεσε το Δήμαρχο να διενεργήσει άμεσα Ε.Δ.Ε. για την προάσπιση του κύρους και της τιμής του Αντιδημάρχου, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, να προστατευτεί το κύρος του θεσμού και του προσώπου που τον υπηρετεί και να προστατευτεί η υπόληψη των εργαζομένων. Εάν το δημοσίευμα δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η συκοφαντία με αποδείξεις, ειδάλλως θα υπάρχουν «σκιές».
Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε θα αναδείξει:
-           Την ύπαρξη ή μη περίπτωσης κατάχρησης εξουσίας από αιρετό
-           Τη συμμετοχή ή μη δημοτικών υπαλλήλων και μέσων σε εργασίες ιδιωτικού συμφέροντος
-           Την πιστοποίηση ή μη των προγραμματισμένων εργασιών αποκατάστασης και ευπρεπισμού της ευρύτερης περιοχής
Επιπλέον ζητήθηκε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα ο προγραμματισμός των εργασιών της αρμόδιας υπηρεσίας πρασίνου καθώς και ο προγραμματισμός και η κατάσταση αναγραφής των δρομολογίων κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων.

Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου


Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα, πλείστα σχολεία του Δήμου Διονύσου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα η μη λειτουργία του ολοημέρου και της πρωινής ζώνης των δημοτικών σχολείων Δροσιάς και 3ου Διονύσου, η έλλειψη φυσικού και φιλολόγου στο Λύκειο της Άνοιξης κ.α. Να σημειωθεί δε, ότι τα υφιστάμενα κενά στα Λύκεια, δημιουργούν προβληματισμούς και ανησυχία σε γονείς και διδάσκοντες σχετικά με τη διδακτέα ύλη και εάν είναι εφικτή πλέον η κάλυψή της, ενόψει και της εφαρμογής της Τράπεζας θεμάτων.
Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει από πλευράς Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, με αποτέλεσμα οι σχολικές κοινότητες να υπολειτουργούν και οι διαμαρτυρίες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών να κλιμακώνονται.
Γνωρίζοντας ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικότατο ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα δημοτών, η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ζήτησε να ενημερωθεί εάν προτίθεται η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ν’αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να προβούν σε πιο οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης για άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει στα σχολεία του Δήμου μας, κι αν ναι, ποιες είναι αυτές και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος. 

Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»


Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
Twitter: @Neapnoidionisos