ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Θέμα αρμοδιοτήτων του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας από τη Γεωργία Χρήστου-Ντέλη

Διόνυσος, 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ Σταμάτας στις 27 Νοεμβρίου 2014,  η Τοπικός Σύμβουλος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» στη Σταμάτα,  Γεωργία Χρήστου-Ντέλη, εκ μέρους της δημοτικής κίνησης, κατέθεσε στο σώμα θέμα προ ημερησίας διάταξης σχετικά με τις αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου:
«Αφορμή αποτέλεσε η τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ», όπου  παρουσιάζονται σε άρθρο,  δηλώσεις όλων  των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων. Συγκεκριμένα όλοι οι Πρόεδροι εκτός από τον κ. Καβούρη της Δ.Ε ΄Ανοιξης –ο οποίος παραιτήθηκε – και του κ. Πέππα, στις  δηλώσεις τους  αναφέρουν ότι  «είναι αρκετές οι αρμοδιότητες», τις οποίες διαθέτουν  τα Τοπικά Συμβούλια και ότι απλά χρειάζονται πόροι και παραπάνω προσωπικό καθώς επίσης και καλές σχέσεις με τον Δήμαρχο.
Ο κ. Μπάσης –πρόεδρος της  Δ.Ε Διονύσου παράλληλα   με τις δηλώσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων με τους Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους Συμβούλους.
Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» πιστεύει ότι το ζήτημα της Δημοτικής Αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατικής λειτουργίας αλλά και της αποτελεσματικότητας. Για το λόγο αυτό, ο Νομοθέτης του Καλλικρατικού Δήμου, δεν αρκείται σε ορισμένες αρμοδιότητες που  περιγράφει και βεβαίως πρέπει να γίνονται πράξη, αλλά αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών οργάνων (Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικές Επιτροπές), να αποκεντρώνουν και δικές τους αρμοδιότητες συνοδευόμενες από τους αντίστοιχους πόρους (άρθρο 84.6 και άρθρο 86 του Καλλικρατικού Νόμου).» 

H Τοπική  Σύμβουλος της «Νέας Πνοής» Γ. Χρήστου-Ντέλη  έθεσε προς το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Σταμάτας το θέμα της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια  και ζήτησε να τεθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη σχετικής πρότασης,  προκειμένου να προωθηθεί, προς υλοποίηση, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Σε κάθε περίπτωση η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία καταθέτοντας επεξεργασμένη πρόταση για διεκδίκηση περισσοτέρων αρμοδιοτήτων

Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»


Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Twitter: @Neapnoidionisos