ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Με ευθύνη Δημάρχου «αποκλείονται» αιρετοί που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία από τις επιτροπές του Δήμου

                                                                                                            Διόνυσος, 06 Νοεμβρίου 2014
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η 26η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων το Σχέδιο του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015.
Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, η αδιαλλαξία του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη και η μικροπολιτική τακτική που δείχνει να εφαρμόζει, καθιστά πλέον αδύνατη τη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων της δημοτικής κίνησης "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών των Επιτροπών του Δήμου, ο επικεφαλής της "Νέας Πνοής" Παναγιώτης Μπιτάκος ζήτησε από τον Δήμαρχο, να ορίζονται οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απογευματινές ώρες, προκειμένου να καθίσταται εφικτή η συμμετοχή των μελών σε αυτές και ειδικότερα στην Ο.Ε με τη συμμετοχή της δημοτικής συμβούλου κας Κατερίνας Αυγέρη, ως τακτικού μέλους, όσο και του ιδίου, ως αναπληρωματικού. Το αίτημα κατατέθηκε και εγγράφως προς τον Δήμαρχο την αμέσως επόμενη ημέρα.
Η προφορική δικαιολογία σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατό να γίνονται οι συνεδριάσεις απογευματινές ώρες, καθώς δεν μπορεί ο Δήμος να διαθέσει υπάλληλο με υπερωριακή απασχόληση για τα πρακτικά, μόνο ως πρόσχημα μπορεί να χαρακτηριστεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και οι συνεδριάσεις των ΝΠΔΔ, ακόμα και η λειτουργία του Δημοτικού Σπουδαστηρίου, πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, παρουσία δημοτικού υπαλλήλου.
Η "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" αποτελείται κατά 70% από ανθρώπους που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία μεταξύ 35-50, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους είναι εργαζόμενοι, με μέσο όρο ηλικίας 38 ετών. Και οι δύο εκπρόσωποί μας στην Οικονομική Επιτροπή  εργάζονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ομίλους εταιρειών με πλήρες ωράριο απασχόλησης.
Στην Οικονομική Επιτροπή μετέχουν, πέρα από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, τέσσερις συνταξιούχοι και δύο ελεύθεροι επαγγελματίες. Επισημαίνεται ότι και οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι των άλλων δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου, είναι συνταξιούχοι και η αναφορά γίνεται καθαρά για σημειολογικούς λόγους σχετικά με τη σύνθεση της επιτροπής.
Η "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χρέος και δικαίωμα του κάθε ενεργού δημότη και δεν μπορεί να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των "επαγγελματιών πολιτικών", των ανέργων και των συνταξιούχων.
Καλούμε για μια ακόμα φορά τον Δήμαρχο να υπερβεί τον εαυτό του και να αποδείξει στην πράξη ότι η πολιτική του κουλτούρα συμβαδίζει με την ηλικία του. Την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή για τις αποφάσεις την έχει, ας μη στερεί και το δικαίωμα να ακούγονται διαφορετικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού δημόσιου διαλόγου, πάντα προς όφελος των δημοτών.
                                     
                                                                                      Γραφείο Τύπου
                                                                 «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
Twitter: @Neapnoidionisos