ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ομιλία Παναγιώτη Μπιτάκου στα εγκαίνια των γραφείων της "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ"


Διόνυσος, 31 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία Παναγιώτη Μπιτάκου, υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», την ημέρα των εγκαινίων:

Αγαπητοί φίλοι, σας καλωσορίζω στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Κίνησης “Νέα Πνοή για τον Διόνυσο”. Η προσέλευσή σας είναι εντυπωσιακή και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη επιμονή και αισιοδοξία τον αγώνα μας.
Η “Νέα Πνοή” δημιουργήθηκε από δημότες αποφασισμένους να κινητοποιηθούν και να δράσουν, με στόχο την ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση του Δήμου μας, σε όλους τους τομείς που διέπουν την καθημερινότητά μας. Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να είμαστε η πρώτη επιλογή σας, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον Δήμο Διονύσου από την παρακμή, που έχει καταστρέψει κάθε ίχνος αισθητικής, ποιότητας ζωής και ελπίδας.
Δεσμευτήκαμε να φέρουμε στους κόλπους της κίνησής μας νέους ανθρώπους -και δεν εννοούμε ηλικιακά μόνο- άφθαρτους, μορφωμένους, δυναμικούς, με άποψη και ευαισθησία, γιατί την επομένη των εκλογών μας περιμένει σκληρή δουλειά. Ήδη όλο αυτό το διάστημα -και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε-, πραγματοποιούμε συναντήσεις με δημότες, συλλόγους, φορείς, προκειμένου να ακούσουμε προβλήματα, σκέψεις και προτάσεις, που οπωσδήποτε θα συμπεριληφθούν στην τελική διαμόρφωση του προγράμματός μας ανά Δημοτική Κοινότητα.

Η εμπειρία, η ουσιαστική μελέτη, η καταγραφή, η αντιμετώπιση μέσω business plan δομημένου με αδιαμφισβήτητα οικονομικά δεδομένα, είναι μερικά μόνο από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε, για να προκαλέσουμε ανάκαμψη, ανάπτυξη και πρόοδο.
Η καλλικρατική αποκεντρωμένη τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει γεγονός, όταν τα διοικητικά ηνία έρχονται στα χέρια ικανών, έμπειρων, δογματικών ανθρώπων σχετικά με το ότι "Όλα είναι εφικτά". Εμείς έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις, την θέληση, το όραμα και τον τρόπο. Αρκεί να έχουμε εσάς δίπλα μας ενεργά, έτσι όπως ορίζει η έννοια της Συμμετοχικής Αυτοδιοίκησης που επιβάλλαμε στην προεκλογική μας καμπάνια και βλέπουμε να υιοθετούν πλέον και οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Ο πολίτης δεν παρατηρεί και δεν δέχεται παθητικά τις αποφάσεις, αντίθετα κρίνει, ελέγχει, προτείνει και συμμετέχει. Μαζί θα αλλάξουμε την άθλια κατάσταση γύρω μας που μοιάζει δεδομένη, αλλά δεν είναι.
Μέσα από τον τύπο, τις συνεντεύξεις, τις ιντερνετικές δημοσιεύσεις, τις πρώτες συγκεντρώσεις, έχουμε ήδη αναπτύξει κάποιες βασικές θέσεις μας και έχουμε τοποθετηθεί πάνω σε πρωτεύοντα θέματα, σχετικά με διαχρονικά προβλήματα και καίρια θέματα που απασχολούν κάθε δημότη. Στις ανοιχτές ομιλίες της επίσημης προεκλογικής περιόδου θα αναφερθούμε ακόμα πιο αναλυτικά στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων και στη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Σήμερα δημοσιεύσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο για τον Δήμο Διονύσου και σε λίγες ημέρες θα δώσουμε σε δημόσια διαβούλευση τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις μας για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Θεωρούμε ότι ανταγωνισμός επί της ουσίας δεν υπάρχει και δεν μπήκαμε σε τακτικές παρασκηνίου και ίντριγκας, ούτε θυσιάσαμε τις αρχές μας στο βωμό της ψηφοθηρίας. Αυτά τα αφήνουμε στους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους, που επιμένουν κάποιοι από αυτούς εμμονικά να αναζητάνε την ψήφο σας ξανά, παρά την παταγώδη αποτυχία τους και παρά την έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, ενώ κάποιοι άλλοι αντιγράφουν την κάθε κίνησή μας και αναπαράγουν τις ιδέες μας, ανίκανοι προφανώς να αφουγκραστούν την εποχή και τις απαιτήσεις  των δημοτών. Το σκεπτικό μας βρίσκεται μακριά από ακριβές προεκλογικές εκστρατείες, χλιδάτα γραφεία, ακριβές εκτυπώσεις προγραμμάτων ή  τεράστια πανό, τα οποία έτσι κι αλλιώς απαγορεύονται από το νόμο.
Την διαφορά θα την κάνετε εσείς σε αυτές τις εκλογές, εξουσιοδοτώντας αυτούς που θα κρίνετε ικανούς να  χειριστούν μια δύσκολη πενταετία με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και εντιμότητα, εκτός όλων των απαραίτητων άλλων συνθηκών. Και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του πολίτη, γιατί όλοι έχουμε κουραστεί, απελπιστεί σχεδόν και απηυδήσει από την επικίνδυνη τελμάτωση που διακρίνεται γύρω μας σε κάθε τομέα της ζωής μας.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανατρέψουμε ότι μας δυσκολεύει, θλίβει και απογοητεύει, να αντλήσουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον και ελπίδα, να συμπορευτούμε και να δουλέψουμε αποτελεσματικά. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια λάθους. Η “Νέα Πνοή” θα δείξει και θα ανοίξει το δρόμο και την διαδρομή θα την διανύσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Στα γραφεία μας είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να καταθέσετε τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας, είστε η δύναμη και η ψυχή μας μέχρι τη μέρα που θα ζήσουμε το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια σπουδαία νίκη. Η μεγαλύτερη νίκη όμως θα έρθει μετά από 5 χρόνια, όταν θα σας καλέσουμε εδώ ξανά και θα μπορούμε με αίσθημα δικαίωσης να συνεργαστούμε πάλι, γιατί θα έχουμε καταφέρει να σας δώσουμε την πόλη που ονειρεύεστε και σας αξίζει.
Η συμμετοχή σας είναι συγκινητική, σας ευχαριστούμε πολύ.

Ο κόσμος αλλάζει… Εσύ;

 «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
Γραφείο Τύπου
  

Διεύθυνση Γραφείου: Σωκράτους 2 - Άγιος Στέφανος
Τηλ: 2106215870
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ