ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Παρουσίαση Προγράμματος και Συνέντευξη του Παναγιώτη Μπιτάκου σε εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου - ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ



Διόνυσος, 03 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Παναγιώτης Μπιτάκος παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» για την πενταετία 2014-2019.
            Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος Ελένη Κατσαμπέκη, ο Παναγιώτης Μπιτάκος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», την έννοια της Συμμετοχικής Αυτοδιοίκησης και τους λόγους για τους οποίους καθιστούν τη «Νέα Πνοή» μονόδρομο στην επιλογή των δημοτών, στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», το οποίο διαμορφώθηκε έπειτα από δημόσια διαβούλευση. Ο Παναγιώτης Μπιτάκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην διαδικασία της διαβούλευσης,  χαρακτηρίζοντας τη φωνή των πολιτών ως βασικό μοχλό σχεδιασμού και τοπικής ανάπτυξης και όχι μία απλή προεκλογική διαδικασία εντυπώσεων.
             
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του προγράμματος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπου μεταξύ άλλων έθιξαν θέματα όπως:

Εφημερίδα «Βορεινή»: Πώς θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα που μας παρουσιάσατε;
Η ενεργοποίηση όλων των Δημοτών στην φιλοσοφία της Συμμετοχικής Αυτοδιοίκησης, η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στις Δημοτικές Κοινότητες, η ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης, η αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού του Δήμου, οι Διαπαραταξιακές Επιτροπές, όπου απαιτούνται στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, η διενέργεια δημοψηφισμάτων για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και η ιεράρχηση των προβλημάτων, αποτελούν τα εργαλεία υλοποίησης του πενταετούς προγράμματος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο».
 
Εφημερίδα «Επιλογές»: Τι θα κάνετε για την αναδιοργάνωση της τοπικής συγκοινωνίας, δεδομένης της κατάργησης γραμμών της αστικής συγκοινωνίας και της έλλειψης γραμμής που να εξυπηρετεί τους φοιτητές;
            Η αναδιοργάνωση της δημοτικής συγκοινωνίας όπως και η διερεύνηση αγοράς νέων λεωφορείων μέσω leasing, αποτελούν μέρος των προτάσεών μας για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει λεωφορείο για την μεταφορά των φοιτητών. Σε συνεργασία λοιπόν, με τον Δήμο Κηφισιάς και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα εξετάσουμε την δυνατότητα να προβλεφθεί δρομολόγιο για τους φοιτητές μέχρι την Κηφισιά, μέσω της αναδιοργάνωσης των δρομολογίων που εκτελούμε στο δήμο μας. Σε περίπτωση αγοράς νέων λεωφορείων και ανάλογα με τη ζήτηση που θα υπάρχει, θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα δρομολόγησης απευθείας λεωφορείου από τον Δήμο μας για την Πανεπιστημιούπολη.
 
Εφημερίδα «Οδός Διονύσου»: Η Δημοτική Ενότητα Διονύσου είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή μόνο κατοικίας. Σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο προβλέπεται η ίδρυση δύο τοπικών αγορών. Ποια είναι η θέση της Νέας Πνοής;
            Είναι ξεκάθαρη η θέση μας για τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος στην περιοχή, ως περιοχή μόνο κατοικίας, χωρίς καταστήματα και αγορές, η οποία αποτυπώνεται σαφώς στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για την Δημοτική Ενότητα Διονύσου. Ειλικρινά όμως, μέχρι σήμερα σε όλες τις συναντήσεις μου με εκπροσώπους φορέων και κατοίκων της περιοχής του Διονύσου, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Πρόθεση της δημοτικής μας κίνησης είναι να διατηρηθεί η ιδιαιτερότητα και τα χαρακτηριστικά της κάθε Δημοτικής Κοινότητας.
 
Εφημερίδα «Τοπικό Βήμα»: Πώς σχολιάζετε την άποψη όσων αναφέρουν, ότι το 76% των στελεχών του ψηφοδελτίου σας είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι και συνεπώς είναι άπειροι;
            Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» είναι μία νέα δημοτική κίνηση και στη φιλοσοφία μας πρωτεύοντα ρόλο έχει η συμμετοχή, η ενεργοποίηση και αξιοποίηση νέων παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου μας. Εμείς πιστέψαμε στην ανανέωση και το γεγονός ότι το  76% των υποψηφίων μας συμμετέχει για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές, αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Αυτή είναι πραγματική ανανέωση και όχι ένα επικοινωνιακό τρικ. Το θέμα της απειρίας που προβάλουν και καταλογίζουν  κάποιοι, καταρρίπτεται από την ενασχόληση των ανθρώπων αυτών, διότι το 80% των υποψηφίων είναι άνθρωποι της παραγωγικής διαδικασίας. Είναι επαγγελματίες σε εταιρείες ή συμμετέχουν σε φορείς και συλλόγους κατέχοντας θέσεις ευθύνης. Είναι άνθρωποι που προέρχονται, σε μεγάλο ποσοστό, από συλλόγους γονέων, αλλά και αθλητικούς, πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους της περιοχής, με μεγάλη και σημαντική κοινωνική προσφορά. Επομένως, μόνο ως άπειροι δεν μπορεί να χαρακτηριστούν. Επιπλέον, ο Δήμος είναι ένας οργανισμός με αξιόλογο και καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό και οργανωμένες δομές. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αιρετοί είναι αυτοί που χαράσσουν την πολιτική κατεύθυνση και το όραμα σε μια τοπική κοινωνία. Έχουν περάσει οι εποχές στις οποίες ο Αντιδήμαρχος ή ο Δημοτικός Σύμβουλος στεκόταν δίπλα στον εργάτη, την ώρα που κάλυπτε με άσφαλτο την λακκούβα. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι λειτουργούν ακόμα με τέτοιες  λογικές, άλλων εποχών. 
 
Εφημερίδα «e-Dionisos»: Πώς θα αντιμετωπίσετε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής; Πιστεύετε ότι λύνεται το πρόβλημα;
            Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις. Το θέμα του κυκλοφοριακού στο οποίο αναφέρεστε είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και απαιτεί ευρύτερο σχεδιασμό. Αναφορικά με τη διαπλάτυνση της Λ. Μαραθώνος-Χελμού,-Κρυονερίου, ενώ υπάρχει μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εκκρεμούσε μόνο η ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, εντούτοις ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε γιατί δεν έχει προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Σημαντική αποσυμφόρηση στο κυκλοφοριακό θα αποφέρει και η απομάκρυνση της Λαϊκής Αγοράς κάθε Παρασκευή από το κέντρο της πόλης του Αγίου Στεφάνου. Σε καμία πολιτισμένη πόλη δεν λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της. Επιπλέον, η αποκέντρωση των υπηρεσιών προς της Δημοτικές Κοινότητες θα οδηγήσει σε μείωση των εσωτερικών μετακινήσεων. Τέλος, για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι απαραίτητη η εκπόνηση συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης για όλο το Δήμο Διονύσου.
 
Ο κόσμος αλλάζει… Εσύ;


«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
Γραφείο Τύπου

Διεύθυνση Γραφείου: Σωκράτους 2 - Άγιος Στέφανος
Τηλ: 2106215870
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
Twitter: @Neapnoidionisos