ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Συνεχόμενος ευτελισμός των διαδικασιών και των λειτουργιών των οργάνων του Δήμου από τη δημοτική αρχή

Διόνυσος, 6 Απριλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά και την ιλαροτραγωδία της υποτιθέμενης 4ης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου την Παρασκευή 3 Απριλίου, η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους δημότες για το συνεχόμενο ευτελισμό των διαδικασιών και των λειτουργιών των οργάνων του Δήμου και φυσικά καταδικάζει τα όσα φαιδρά και ντροπιαστικά συνέβησαν κατά την ανωτέρω αναφερομένη συνεδρίαση, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη,  τα οποία μόνο πρωτοφανή για το Δήμο Διονύσου μπορεί να χαρακτηριστούν.
            Η προχθεσινή συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 14.00 και περιελάμβανε 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων και 4 απευθείας αναθέσεις. Από τα 9 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, (6 της πλειοψηφίας και 3 της αντιπολίτευσης), στις 14.00 ακριβώς ήταν παρόντα στη συνεδρίαση 4  μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης (μη απαρτία), με το 5ο της ιδίας παράταξης να προσέρχεται περίπου 14.05 και 2 μέλη από την μείζονα αντιπολίτευση 3 λεπτά αργότερα, για να διαπιστώσουν ότι η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με εντολή του Προέδρου της κου Ζαμάνη 6 λεπτά πριν την ορισθείσα ώρα συνεδρίασης, δηλαδή 13.54, και ολοκληρώθηκε μόλις συμπληρώθηκε η απαρτία!!!!! 33 θέματα ημερήσιας διάταξης και 1.610.000 ΕΥΡΩ συνολικών δαπανών για το Δήμο Διονύσου, είχαν συζητηθεί και εγκριθεί σε λιγότερο από 10 λεπτά από τα 5 μέλη της πλειοψηφίας, ήτοι το Δήμαρχο, Διονύση Ζαμάνη, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλλα-Σοφία Μαγγίνα και του Δημοτικούς Συμβούλους Θοδωρή Στάϊκο, Χρυσούλα Τούντα και Δημήτρη Κωστάκη!
Η δημοτική μας κίνηση έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, που σκοπίμως πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, καθιστώντας απαγορευτική τη συμμετοχή σε αυτές των δημοτικών μας συμβούλων και μελών της Επιτροπής Κατερίνας Αυγέρη και Παναγιώτη Μπιτάκου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.


Η προχθεσινή καταφανέστατη κατάλυση της νόμιμης λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής, έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα την πεποίθησή μας περί της σκοπιμότητας της δημοτικής αρχής να απαξιώσει και να εξαφανίσει κάθε αντιπολιτευτική φωνή, ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους έλεγχος των αποφάσεων και των πράξεων της διοίκησης. Επιτέλους, ας βρεθεί κάποιος από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας να σταματήσει αυτήν την κατρακύλα!
Οι επαναλαμβανόμενες προσβολές των δημοκρατικών διαδικασιών και του θεσμού της αυτοδιοίκησης από το Δήμαρχο κύριο Ζαμάνη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, που είτε συμμετέχουν σε αυτές, είτε τις ανέχονται με τη σιωπή τους, θα πρέπει κάποια στιγμή να γνωστοποιηθούν στους δημότες, ώστε να αντιληφθούν πλέον όλοι τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπούνται από εκείνους που επέλεξαν με την ψήφο τους.
Η «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» θα εξακολουθεί με όσα μέσα και δυνάμεις διαθέτει, να αφυπνίζει συνειδήσεις. Η ανοχή είναι συμμετοχή!

Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Twitter: @Neapnoidionisos