ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Προβληματισμός και ανησυχία από την πυρκαγιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών. Εμπρησμός;

Διόνυσος, 11 Απριλίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χθεσινοβραδυνό περιστατικό  με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολική Επιτροπής Δήμου Διονύσου στην Άνοιξη, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς αρχεία και υπολογιστές, σε συνδυασμό με τα όσα περίεργα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τους εμπρησμούς στα αυτοκίνητα ανθρώπων που σχετίζονται με τις Σχολικές Επιτροπές, ως γεγονότα είναι πρωτοφανή, μας ξεπερνούν και  μας προβληματίζουν έντονα.



Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα του εμπρησμού καταδεικνύοντας ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Το γεγονός αναπόφευκτα συνδέεται συνειρμικά με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου να προχωρήσει ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών από το 2011 έως σήμερα. Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η υπόθεση «αγγίζει» πολλούς από τη προηγούμενη διοίκηση, τη σημερινή αλλά και όσους ασκούσαν διοίκηση στις Σχολικές Επιτροπές προ «Καλλικρατικής Ενοποίησης» το 2010.  Οι θλιβερές αυτές πρακτικές, εάν επαληθευτούν οι ενδείξεις, είναι απόλυτα καταδικαστέες καθώς δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου.


Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» θα απαιτήσει από τις διωκτικές αρχές την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των ηθικών και πραγματικών αυτουργών. Είναι επιβεβλημένη η προσεκτική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης, καθώς δημιουργούνται εύλογες αμφιβολίες για την σύμπτωση των γεγονότων και εγείρονται πολλά ερωτηματικά. Ευελπιστούμε η δημοτική αρχή να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η μέχρι τώρα αντιμετώπιση και προσέγγιση της κατάστασης από μέρους της, όπως διαμορφώνεται, μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.

Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Twitter: @Neapnoidionisos