ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οργανωτική Γενική Συνέλευση της Νέας Πνοής για τον Διόνυσο



Διόνυσος, 6 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική κίνηση “Νέα Πνοή για τον Διόνυσο” πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου Καταστατική Γενική Συνέλευση, με σκοπό την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και την διεξαγωγή εκλογών για τη στελέχωση των οργάνων διοίκησης.
Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας συντάχθηκε από 5μελή επιτροπή εργασίας, που είχε ορισθεί για τον σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της 3ης μετεκλογικής συνάντησης των μελών της “Νέας Πνοής” την 25η Ιουνίου 2014. Δόθηκε στα μέλη της κίνησης για διαβούλευση και πήρε την τελική του έγκριση στην 4η μετεκλογική συνάντηση της 29ης Σεπτεμβρίου 2014, όπου ορίσθηκε και η ημερομηνία των εκλογών για τα όργανα διοίκησης.
 
Στη διαδικασία των εκλογών, τα εγγεγραμμένα μέλη της “Νέας Πνοής για τον Διόνυσο” ψήφισαν ομόφωνα τον επικεφαλής Παναγιώτη Μπιτάκο ως Πρόεδρο της Δημοτικής Κίνησης και εξέλεξαν με μυστική ψηφοφορία τα αιρετά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και της Επιτροπής Διαφάνειας και Εσωτερικού Ελέγχου ως ακολούθως:
Για το Συμβούλιο Διοίκησης: Ντοά-Καϊμενάκη Γεωργία, Λουκάτος Μάριος, Κομνηνάκης Γιώργος, Μιχαλόπουλος Σαράντης, Μπενέτος Γιάννης (τακτικά μέλη), Παναγιώτου Άρης και Μπενόπουλος Νίκος (αναπληρωματικά μέλη).
Για την  Επιτροπή Διαφάνειας και Εσωτερικού Ελέγχου: Αυγέρη Κατερίνα, Ζυρτιλίδη Κυριακή, Χρυσικόπουλος Βαγγέλης (τακτικά μέλη), Κυριαζίδης Δημήτρης και Γαβαθάς Θεόδωρος (αναπληρωματικά μέλη).
            Τις επόμενες ημέρες η “Νέα Πνοή για τον Διόνυσο” θα προχωρήσει στη στελέχωση των Μονίμων Επιτροπών Εργασίας, οι οποίες προβλέπονται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και στις οποίες δύνανται να μετέχουν μέλη και φίλοι της δημοτικής κίνησης. Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών θα είναι διαρκής και ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για ενημέρωση και πληροφόρηση. Τυχόν προτάσεις ή παρεμβάσεις μελών και φίλων σχετικά με τον παρόντα κανονισμό θα καταγράφονται και οι όποιες τροποποιήσεις θα συζητηθούν, σύμφωνα με τον κανονισμό, στην επόμενη Γενική Συνέλευση μετά την πάροδο του 6μήνου.
Τις διεργασίες της “Νέας Πνοής για τον Διόνυσο” τίμησαν με την παρουσία τους,  η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Λαμπρινή Μήλα και κος Άγγελος Κατσιακίδης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κος Δημήτρης Γαργαλιάνος. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε και ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου Παναγιώτης Βορριάς.
Ο Πρόεδρος της δημοτικής κίνησης Παναγιώτης Μπιτάκος μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας στη σημερινή ιδρυτική γενική συνέλευση.
Πριν από την ενημέρωσή σας σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της δημοτικής μας κίνησης και την εκλογική διαδικασία στελέχωσης του συμβουλίου διοίκησης και της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου και διαφάνειας, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αναφερθώ εν συντομία στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έως και σήμερα στα αυτοδιοικητικά του Δήμου μας, έπειτα από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Οι πρώτες ενδείξεις από τη διοίκηση της νέας δημοτικής αρχής, την παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, δυστυχώς μάλλον ως απογοητευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Η έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού, η αδυναμία συγκροτημένης επικοινωνιακής πολιτικής, άμεσης επίλυσης καίριων ζητημάτων και αντιμετώπισης προβλημάτων, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις προεκλογικές μας προβλέψεις περί μιας “συγκυριακής  συμμαχίας” με στόχο τη νίκη στις εκλογές, όπως είχε συμβεί και με την παράταξη του τέως Δημάρχου κου Καλαφατέλη, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τους διοικούντες, που αφ'ενός γνώριζαν και αφ' ετέρου είχαν το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας.
Με παρεμβάσεις μας και μέσω Δελτίων Τύπου, και πάντα στα πλαίσια της δημιουργικής αντιπολίτευσης, δίνουμε δυναμικά το παρόν, σε όλα τα τεκταινόμενα του Δήμου μας.
Μένοντας σταθεροί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα και τη θέση στην οποία μας κατέταξαν οι δημότες στηρίζοντάς μας με την ψήφο τους, ξεκινήσαμε την οργάνωσή μας την περίοδο του καλοκαιριού.
Κάναμε την αυτοκριτική μας, αναλύσαμε τους λόγους του εκλογικού αποτελέσματος και σταθεροί στις αρχές και το όραμά μας για τον Δήμο Διονύσου, συγκροτήσαμε επιτροπή σύνταξης εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της δημοτικής μας κίνησης.
Να είστε βέβαιοι, ότι η “Νέα Πνοή για τον Διόνυσο”, μέσω της δημιουργικής αντιπολίτευσης, θα ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ό,τι βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών, θα ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΘΕ απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, θα ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ για μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές μας, θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ  διαδικασίες οι οποίες υποβαθμίζουν την πόλη μας και κυρίως, θα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ λύσεις σε καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Διονύσου.
Με πλήρη συναίσθηση, για το ρόλο που θα διαδραματίσει η “Νέα Πνοή”, συντάξαμε ένα σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας, μακριά από αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Μέσω των οργάνων και των επιτροπών εργασίας που προβλέπονται στο καταστατικό μας, είναι βέβαιη η αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία της δημοτικής μας κίνησης.
Βάσει λοιπόν του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, θα ακολουθήσει η εκλογή των μελών του συμβουλίου διοίκησης και των μελών της επιτροπής διαφάνειας και εσωτερικού έλεγχου.”
 
 Γραφείο Τύπου
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
 
Διεύθυνση Γραφείου: Κανάρη 3 – Άνοιξη 14569
Τηλ: 2132139816
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ
Twitter: @Neapnoidionisos