ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Προεκλογικά Εγκαίνια» του έργου της αποχέτευσης στον Δήμο Διονύσου

Διόνυσος,  03 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα πρόσφατα «προεκλογικά εγκαίνια» του έργου της αποχέτευσης στον Δήμο Διονύσου με την διανεμηθείσα ανακοίνωση του κου Δημάρχου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Παναγιώτης Μπιτάκος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» δηλώνει τα ακόλουθα:
Η προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος της αποχέτευσης στον Δήμο Διονύσου και οι αναφορές ότι το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου έχει κατασκευαστεί και ότι ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και συνδέσεις κατοικιών, αποτελούν εικονική πραγματικότητα που προσβάλουν την νοημοσύνη των κατοίκων, που δεκαετίες τώρα ταλαιπωρούνται από την έλλειψη αποχετευτικού συστήματος.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει μεγάλες ευθύνες για την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου μέχρι σήμερα, καθ' όσον, όπως άλλωστε αναφέρει και ίδια η ανακοίνωση του κου Δημάρχου, που στάλθηκε στους δημότες όλων των περιοχών, μέσω των λογαριασμών του νερού:
·                     είτε μέρος του δικτύου έχει κατασκευασθεί σε κάποιες περιοχές (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι) από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, δίχως ν' αναφέρεται η έκτασή του,
·                     είτε θα ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής σε κάποιες περιοχές τέλος Απριλίου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη , Σταμάτα)
·                     είτε θα ξεκινήσουν μελέτες για να κατατεθούν προς χρηματοδότηση.
Το χρονοβόρο από την φύση του αυτό έργο εντάχθηκε στο EΣΠΑ τον Ιούλιο του 2011 και αντί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον Διαγωνισμό ανάδειξης του εργολάβου κατασκευής, υπήρξε δυστυχώς 2χρονη καθυστέρηση, καθώς ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013. Μας ανακοινώνει λοιπόν σήμερα ο κος Δήμαρχος, ότι το έργο θα αρχίσει να εκτελείται τον Μάιο του 2014, δηλαδή σχεδόν 3 έτη, μετά την ένταξη του στο πρόγραμμα!
Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κου Δημάρχου, η χρηματοδότηση της κατασκευής των κεντρικών δικτύων αποχέτευσης και για τις επτά δημοτικές ενότητες προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ποσού περίπου 50 εκ. €. Η χρηματοδότηση όμως μέσω ΕΣΠΑ, έχει εξασφαλισθεί, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το τέλος του 2015 και καθώς στις εργασίες περιλαμβάνεται και η κατασκευή 3 αντλιοστασίων, τα οποία απαιτούν σύνθετες διαδικασίες προετοιμασίας (επίλυση ιδιοκτησιακών θεμάτων, εξασφάλιση αδειοδοτήσεων από τη Δασική Υπηρεσία, χωροθέτηση των εγκαταστάσεων κτλ), επιμηκύνεται ο χρόνος αποπεράτωσής του.
Η θέση μας είναι ότι μετά την παύση της χρηματοδότησης το 2015, αναγκαστικά το έργο θα πρέπει να συνεχισθεί κατά προτεραιότητα, δυστυχώς με έξοδα των δημοτών.  Στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι δημότες και η πόλη μας. 
Μέριμνά μας είναι η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής και η επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητά μας. Είναι ανάγκη να αντιληφθούν όλοι, ότι δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτική σε έργα πνοής. Όλοι μας έχουμε ευθύνη και γι' αυτά που λέμε και περισσότερο γι αυτά που πράττουμε ή αδυνατούμε να πράξουμε.

Ο κόσμος αλλάζει… Εσύ;

«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
Γραφείο Τύπου
 
Διεύθυνση Γραφείου: Σωκράτους 2 - Αγ. Στέφανος
Τηλ: 2106215870
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ