ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
neapnoigiatondioniso@gmail.com

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Με αφορμή τον καθαρισμό στο Άλσος ΣΑΑΚ Μπογιατίου στην Άνοιξη - ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Διόνυσος, 08 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εφαρμόζοντας στην πράξη τις θέσεις της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» περί προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης του φυσικού κάλλους του τόπου μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Παναγιώτης Μπιτάκος, με αφορμή τον καθαρισμό τους Άλσους ΣΑΑΚ Μπογιατίου στην Άνοιξη, ανέφερε:

Την Κυριακή 6 Απριλίου, εθελοντές απ' όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν για να καθαρίσουν την χώρα σε μια μέρα, στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής καμπάνιας “Let's do it Greece 2014”, στόχο της οποίας αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της έννοιας της περιβαλλοντικής συνείδησης.      
Ο καθαρισμός στον Δήμο Διονύσου, ο οποίος φέτος οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου, επικεντρώθηκε στο Άλσος ΣΑΑΚ Μπογιατίου Άνοιξης, στις παρυφές της Σταμάτας, καθώς και στις γραμμές του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο. Δυναμικό παρόν έδωσαν ομάδες εθελοντών από συλλόγους πολιτικής προστασίας, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων  αλλά και ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι δημότες.
Ερωτηματικά και απογοήτευση προκαλεί, δυστυχώς, η χθεσινή προεκλογική εκμετάλλευση της πανελλήνιας αυτής καμπάνιας από τον Δήμαρχο Διονύσου κο Καλαφατέλη σε τηλεοπτικό κανάλι.  Ο δρόμος από τη νοοτροπία του «ΕΓΩ» προς τη νοοτροπία του «ΕΜΕΙΣ», φαίνεται να είναι μακρύς για κάποιους. 
Οι δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει το Άλσος Μπογιατίου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι μεγάλες, πλην όμως, μετά την πυρκαγιά του 2009, έχει μείνει αναξιοποίητο. Η διαμόρφωση του χώρου ως πάρκου αναψυχής για τους κατοίκους, προϋποθέτει εγκατάσταση φωτισμού, υποδομών και επισκευή των υφισταμένων εγκαταστάσεων αναψυχής.
Η μετατροπή του Δάσους πρώην ΣΑΑΚ Μπογιατίου, έκτασης 137 στρεμμάτων, σε Άλσος Αναψυχής, κόστισε το 2008, επί δημαρχίας κου Νικητόπουλου, 350.000€!!! Μετά την πυρκαγιά του 2009, τα χρήματα που δόθηκαν ως αποζημίωση από το Υπουργείο Γεωργίας για την αποκατάσταση των ζημιών, με απόφαση της τότε δημοτικής Αρχής, έγιναν «φαινομενικά» άσφαλτος στην οδό Αγίου Αθανασίου. «Φαινομενικά», γιατί και τα αποτελέσματα εκείνου του έργου είναι ορατά σε όλους σήμερα, 4 χρόνια μετά.
Η σημερινή δημοτική Αρχή, το 2011, με την υπ΄αριθμ.242/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014 του Δήμου Διονύσου, ενέταξε το θέμα της αξιοποίησης του Άλσους ΣΑΑΚ στην κατηγορία «Κρίσιμα Ζητήματα Τοπικής Ανάπτυξης», μαζί με την αξιοποίηση των χώρων ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου και Κτήματος Τατοϊου. Ομοίως το 2012 και το 2013.
Η θέση της δημοτικής κίνησης «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», για την αξιοποίηση του Άλσους ΣΑΑΚ Μπογιατίου αφορά:
·                     Την επισκευή των εγκαταστάσεων αναψυχής
·                     Την διάνοιξη μονοπατιών περιπάτου και ποδηλατοδρομίας
·                     Την τοποθέτηση φωτισμού και παροχής νερού
·                     Την κατασκευή δημοτικού αναψυκτηρίου
·                     Την κατασκευή υπαίθριου πάρκου γυμναστικής κ.α.

Όλοι μαζί προτείνουμε, συμμετέχουμε, ελέγχουμε…

Ο κόσμος αλλάζει… Εσύ;
 
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»
Γραφείο Τύπου

Διεύθυνση Γραφείου: Σωκράτους 2 - Άγιος Στέφανος
Τηλ: 2106215870
Web Site: www.neapnoidionisos.gr
Email: neapnoigiatondioniso@gmail.com
Blog: http://neapnoidionisos.blogspot.com
Facebook: ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ